Nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 13 november.

CORONA UPDATE: HORECA DICHT OM 20 UUR EN GEEN PUBLIEK BIJ TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom vandaag extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

Lees hier het uitgebreide bericht van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/12/besmettingen-moeten-omlaag-strengere-regels-om-contacten-te-beperken

Maatregelen voor tennis en padel

De maatregelen voor tennis en padel in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Zaterdag 6 November

TOCH GEEN CORONAPAS VOOR BUITENSPORT, WEL BINNEN EN OP TERRAS VANAF 18 JAAR

Wij zijn blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren van de amateursport en het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport hebben aanpast. Sporters en publiek bij buitensporten hoeven toch geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Echter, als zij de sportkantine of het clubhuis in gaan, of op het terras plaatsnemen, is een CTB wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder vanaf zaterdag 6 november. Dat geldt ook voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zoals tennis- en padelcentra.

Nieuwe maatregelen

De maatregelen voor de sport vanaf zaterdag 6 november in het kort:

een CTB is nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zowel voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar.
Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum. Dit geldt ook voor publiek.

een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie.
Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek in binnenruimtes wel een CTB tonen.

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen. De maatregelen zijn nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november wordt gekeken welke maatregelen dan gaan gelden.

Meer informatie

We snappen dat dit het nodige zal vragen van de vrijwilligers en komen dan ook zo snel mogelijk met meer informatie en aanpassingen in de richtlijnen tennis & padel en meest gestelde vragen.

Dinsdag 2 November.

CORONA UPDATE: TELEURSTELLING OVER UITBREIDING CORONAPAS IN SPORT

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus aan te scherpen. Tennissen en padellen blijft mogelijk, zowel binnen als buiten. Echter wel met een coronatoegangsbewijs (CTB). De KNLTB is teleurgesteld hierover, want sporten moet toegankelijk blijven voor iedereen. We zijn overtuigd dat sporten veilig kan en nodig is voor een gezonde en weerbare samenleving. Het CTB op sportverenigingen draagt daar niet aan bij. De afgelopen anderhalf jaar heeft de sportsector laten zien dat sporten geen extra risico tot besmetting met zich meebrengt. Cijfers wijzen ook uit dat de meeste besmettingen thuis, op het werk of op school plaatsvinden, niet in sport. We blijven ons dan ook inzetten om tennis en padel voor iedereen mogelijk te maken. We trekken hierin samen op met NOC*NSF en andere sportbonden. De KNLTB volgt het debat in de Tweede Kamer over de extra maatregelen met grote belangstelling.

Nieuwe maatregelen

De aangekondigde maatregelen voor de sport in het kort:

  • een CTB voor de georganiseerde amateursport vanaf zaterdag 6 november, zowel voor sporters als voor publiek vanaf 18 jaar.
  • voor horeca binnen (uitgezonderd afhalen) was deze coronapas al ingevoerd voor iedereen van 13 jaar en ouder, dit wordt uitgebreid naar buiten terrassen.

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen. De maatregelen zijn nodig vanwege een snellere toename van het aantal besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Op vrijdag 12 november wordt gekeken welke maatregelen dan gaan gelden.

Lees hier de uitgebreide tekst van de rijksoverheid over de aanscherping van de maatregelen.

Wat houdt CTB in de sport in?

De nieuwe maatregelen voor de ‘georganiseerde sportbeoefening’ zouden van toepassing zijn op alle activiteiten op sportlocaties. Dit zou betekenen dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen. Professionals zoals leraren, onderhouds- en horecapersoneel zijn vooralsnog uitgesloten. De uitvoerbaarheid van deze maatregel heeft enorme impact op verenigingen. Zij moeten dit zeven dagen per week met vrijwilligers invullen. Als de maatregelen onverhoopt toch door gaan dan is hulp bij controle op CTB noodzakelijk. We roepen clubs op dan in gesprek te gaan met de gemeente over de juiste invulling. Daarnaast roepen we het kabinet op om met passende financiële steunmaatregelen te komen om de gevolgen voor de sport op te vangen.

Hoe verder?

We realiseren ons dat de mogelijke invoering van het CTB vragen oproept en impact heeft op verenigingen, leraren, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? We zijn hierover in nauw contact met NOC*NSF en VWS en proberen dit zo snel mogelijk duidelijk te krijgen. We wachten nu eerst de uitkomst van het Tweede Kamer debat af. Daarna bekijken we welke aanpassingen in de richtlijnen Tennis en Padel nodig zijn, passen we de Meestgestelde vragen aan en zullen we enkele tips delen.

Nieuwsbrief Oktober 2021

Beste Leden,
De najaarscompetitie is in volle gang. Ondanks wat maatregelen, is het superfijn dat dit weer kan.
Denken jullie er nog aan om voor ons te stemmen voor wat betreft Rabo ClubSupport 2021? Dit kun je doen op Rabobank.nl/clubsupport t/m 25 oktober a.s. Bedankt alvast!!!!!

De BLACK LIGHT TENNIS-avond van 4 december a.s. wordt verzet naar zaterdag 11 december a.s. Deze avond gaat pas door bij minimale deelname van 28 personen.

Je kunt je opgeven t/m dinsdag 9 november a.s.  Hierover volgt ook nog een mail.

Wil je je nu inschrijven, dat kan, via activiteitenlexmond@gmail.com

Wij zijn nog steeds op zoek naar een technische man/vrouw c.q. penningmeester. Geef je op, door middel van een reply, we hebben je hard nodig.

Huishoudelijke regels:

Graag weer aandacht voor het vegen van de banen na afloop van het tennissen.
Het is toegestaan om als lid maximaal 3 x per jaar een introducee mee te nemen. Je zet vooraf je naam en de naam van de introducee op de lijst op het prikbord in het Clubhuis.
Hiervoor krijg je automatisch een factuur opgestuurd. De kosten zijn € 5,00 per keer.

Er mag geen gebruik worden gemaakt van de tennisballen van de leraren.

Ook mag je geen gebruik maken van de glazen achter de bar. Je neemt zelf je drinken mee als je komt tennissen of lessen.

Met vriendelijke groet,

Helga van Hout
Bestuur LTC Lexmond

CORONA UPDATE: MEER RUIMTE ZONDER 1.5 METERREGEL, CORONATOEGANGSBEWIJS IN HORECA VANAF 25 SEPTEMBER

Het coronavirus is nog niet weg maar het gaat de goede kant op. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. Het kabinet heeft op de persconferentie aangekondigd dat de 1.5 meter regel vanaf zaterdag 25 september los gelaten kan worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Voor alle horeca inclusief sportkantines geldt vanaf 25 september dat toegang alleen mogelijk is met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, zowel op het terras als binnen, met en zonder vaste zitplaats. De verplichte sluitingstijd blijft 00.00 uur. Verder blijven de basisregels van kracht. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw.

Goed nieuws dus, want zonder de 1.5 meter afstand kan er weer meer op de clubs en in de horeca. Dat zal bijdragen aan de gezelligheid tijdens de competitie en toernooien. We realiseren ons dat de invoering van het coronatoegangsbewijs een uitdaging is voor verenigingen, vrijwilligers en pachters. Hoe organiseer je dat op sportverenigingen en in tennis- en padelcentra? Hoe gaan we om met competitieteams en publiek op een club of in een hal? We zijn hierover in nauw contact met NOC*NSF en VWS en proberen dit zo snel mogelijk duidelijk te krijgen. De richtlijnen en Meestgestelde vragen worden dan ook aangepast. Tevens zullen we enkele tips delen.

Klik voor het actuele nieuws van de rijksoverheid hier en voor een overzicht van de coronamaatregelen hier.

Over het coronatoegangsbewijs

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.