Nieuwsbrief

Laatste update corona

Het kabinet heeft vrijdagavond 18 juni tijdens de persconferentie aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open. De besmettingscijfers ontwikkelen zich positief en het aantal gevaccineerden stijgt snel, waardoor meer versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat deze zomer officiële toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Toeschouwers zijn welkom bij wedstrijden en trainingen, hierbij geldt:

Een vaste plaats: zitplaats of staand op een afgebakende plek met 1.5 afstand.
Een checkgesprek en registratie is verplicht.

Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken. Het clubleven kan weer tot bloei komen.

Terrassen en clubhuizen op sportlocaties mogen vanaf 26 juni open volgens reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Dat betekent dat tafels en stoelen ver genoeg van elkaar af moeten staan. Registratie en checkgesprek blijven verplicht. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

Lees hier meer over de versoepelingen vanaf 26 juni.

 

CORONA UPDATE: MEER RUIMTE VOOR JEUGDWEDSTRIJDEN EN HORECA OP SPORTLOCATIES

Het kabinet heeft vanavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open. De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie die vandaag is gepubliceerd gespeeld kan worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu kan je vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje drinken of een hapje eten tot 22.00 uur. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen gebruikt worden.

De details van deze versoepelingen zullen we proberen zo snel mogelijk helder te krijgen en begin volgende week communiceren. De richtlijnen en veelgestelde vragen worden dan geüpdatet.

Meer info en vervolg

Kijk voor de uitgebreide informatie over de versoepelingen en de voorwaarden op de site van de overheid.

Als de positieve ontwikkelingen voortzetten dan zijn vanaf 30 juni meer versoepelingen uit stap 4 en 5 mogelijk. Op 22 juni zal het kabinet daar over een beslissing nemen.

Nieuwsbrief September 2020                                                    

Beste leden,
Inmiddels zijn we weer volop aan het tennissen.
Ons coronaproof zomertoernooi wat in augustus heeft plaatsgevonden, is weer een succes gebleken. Dank aan een ieder die hieraan bijgedragen heeft.

De najaarscompetitie is van start gegaan. Succes gewenst voor alle teams !!!!
Bij ons wordt er op vrijdagavond en zaterdag gespeeld. Dan zijn de banen veelal bezet.

Kijk Op de pagina: Aanbod en datum najaar competitie 2020, of de banen vrij zijn.

Het flyeren voor proeflessen c.q. lidmaatschap heeft zijn vruchten afgeworpen.30 personen, waaronder 8 kinderen, hebben zich hiervoor ingeschreven, waarvan er 10 inmiddels lid zijn geworden. Bij deze een warm welkom voor jullie allemaal !!!!
Door deze aanmeldingen is Mike Darmanin, onze tennisleraar inmiddels voor de lessen ook uitgeweken naar de vrijdag. Met de competitieteams wordt natuurlijk rekening gehouden.

De buitenkant van het clubhuis is opgeknapt en nu is er begonnen met schilderen. We kunnen nog wat handjes gebruiken. Heb je een uurtje of wat over en wil je meehelpen, dan kun je reageren via deze mail. Dank alvast.
Het bestuur heeft besloten dat leden met hun kinderen t/m groep acht gratis mogen tennissen in alle schoolvakanties. Kinderen mogen niet alleen gaan tennissen.
Het is 3 x per jaar toegestaan om voor € 5,00 per keer met een introducee te komen tennissen. Op het prikbord hangt een lijst waarop je de gegevens kunt vermelden van deze introducee. Hangt de lijst er onverhoopt niet, vul je hem dan de volgende keer in? Zie ook het baanreglement op het prikbord in het clubhuis.

Dit jaar doen we mee met Rabo ClubSupport (voorheen Rabo Clubactie). Vanaf 5 oktober a.s. kun je op ons stemmen, Lawn Tennisclub Lexmond. Wij willen het geld besteden aan een stevige partytent, waardoor we ons terras kunnen verruimen en meer plekken kunnen creëren i.v.m. de RIVM richtlijnen. Stem je ook? Dat kun je doen als je een rekening hebt bij Rabobank Lek en Merwede. Ook moet je lid van deze Rabobank zijn, maar dat doe je door middel van 1 druk op de knop. Je kunt hiervoor je Rabobank app gebruiken of inloggen bij Rabobank Lek en Merwede.
Met vriendelijke groet,

Bestuur LTC Lexmond

Helga van Hout

 

Nieuwsbrief Februari 2020                                             
Beste leden,
Hierbij een korte nieuwsbrief met enkele actualiteiten die op dit moment spelen binnen onze vereniging.

Inmiddels is er flink schoongemaakt door een aantal vrijwilligers om de Boschhut weer netjes aan kant te hebben voor aanvang van                          Het Winterzederiktoernooi
Het zederiktoernooi begint a.s. maandag 2 maart en duurt t/m zondag 8 maart. Het belooft weer een mooi toernooi te worden. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Op vrijdag 13 maart a.s. begint de Verbouwing van douches en wc-ruimtes.
Dit zal gaan duren tot uiterlijk vrijdag 3 april a.s. Precies op tijd klaar voor de voorjaarscompetitie die op zaterdag 4 april 2020 van start zal gaan.
Tijdens deze verbouwing kan er geen gebruik worden gemaakt van de toiletten. Hiervoor kan uitgeweken worden naar Lekvogels (voetbal) en als het nodig is ook naar het Dorpshuis.

Even een paar weken wat ongemak, maar daarna ziet het er allemaal weer super mooi uit.
Het valt op dat Banen vegen niet of nauwelijks meer wordt gedaan.

Voor het behoud van de banen verzoeken wij u om vanaf heden weer de banen te gaan vegen als u erop gespeeld heeft. Alleen als de banen “erg nat” zijn, hoeft het niet.
Op zaterdag 14 maart a.s. vindt de NLDoet dag plaats.

Op deze dag zullen wij ons bezig gaan houden met “groen” onderhoud op ons park. Met het opknappen van het clubhuis is dan inmiddels al begonnen, maar ook op deze dag is er nog genoeg te doen.
U kunt zich hiervoor nog steeds aanmelden.
Voor de vrijwilligers wordt een lunch verzorgd in het Dorpshuis.

Met vriendelijke groet,
Namens het Bestuur
LTC Lexmond
Helga van Hout

Nieuwsbrief nummer 38 : Juli 2019

Hierbij informeren wij u  over de Stichting Joy for Children.

In India is het nieuwe schooljaar weer gestart. In tegenstelling tot Europa start men in India op de 1e juni. We zijn inmiddels het 12e Joy for Children schooljaar ingaan. Dit brengt met zich mee dat er kinderen die van het begin af aan bij ons zijn, ons nu verlaten. Deze kinderen gaan door studeren of werken.

Soms komt het voor dat kinderen ons na 10 jaar basisschool verlaten. Dit is voor de start naar het voortgezet onderwijs. Deze kinderen gaan dus tussentijds weg uit ons zorg- en onderwijscentrum. Deze vroegtijdige beëindiging komt voort uit een tussentijdse check van de  thuissituatie. Deze check doen we elk jaar in december bij de 10e klas leerlingen.

Kinderen komen bij ons binnen als ze hulpbehoevend zijn. In de jaren dat ze bij ons zijn wijzigt soms de thuissituatie. U kunt hierbij denken aan een alleenstaande ouder die hertrouwt of elders een goed betaalde baan vindt. Wanneer de (financiële) thuissituatie zo is verbeterd dat de kansen voor het kind gelijk zijn aan de kansen in ons centrum, vullen we deze plaats in door een ander hulpbehoevend kind.

Dit jaar hebben we ruim 50 nieuwe kinderen mogen begroeten. Dat wil zeggen, dat er een gelijk aantal kinderen op eigen benen kan staan en er voor hen een goede basis is gecreëerd voor een goede toekomst.

De staf in India is bezig met het organiseren van de jaarlijkse, algehele, medische check up. Tijdens deze check wordt speciaal aandacht gegeven aan de ogen. Hiervoor komen specialisten langs. In de volgende nieuwsbrief hopen we u daar meer over te vertellen.

Alle kinderen zijn weer in het nieuw gestoken en voorzien van de nodige schoolmaterialen. De laatste maanden zijn er geen ernstig zieken geweest. Een enkel kind moest voor behandeling naar het ziekenhuis voor een arm of beenbreuk, maar daar is het bij gebleven.

Dit werk is mogelijk dankzij uw steun. Graag willen we er nog eens op wijzen dat u ons kunt steunen met de aankopen bij internetwinkels. Het kost u niets extra’s maar Joy for Children ontvangt een kleine provisie.
U kunt deze sites vinden via een doorlink op onze website of rechtstreeks op de sites; https://joyforchildren.doelshop.nl/  en/of https://gratisdoelensteunen.nl/p/445/stichting-joy-for-children
Ons Joy for Children tennistoernooi staat weer gepland! Dit toernooi wordt gehouden op woensdag 11 september aanstaande. U speelt meerdere partijen. We gaan proberen om zoveel mogelijk wisselende tegenstanders te plannen. Een verloting met mooie prijzen, en ….. bovenal gezelligheid !!
Doet u weer mee ? Maakt u anderen ook enthousiast om mee te doen ? Opgeven kan via info@joyforchildren.com of bij een van de bestuursleden.

Wij als bestuur danken u uit naam van Joy for Children voor de ontvangen steun en hopen samen met u dit werk voort te zetten.

Extra giften zijn natuurlijk altijd welkom op NL28ABNA 0595 3660 74 t.n.v. Joy for Children

Ook namens, Marianne, Dim, John en Ton, een hartelijke groet,

Dick de Vos