Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Maart 2022
Wat heerlijk, dat alles weer als vanouds is. Er wordt weer elke dag getennist op allerlei tijdstippen door ons allemaal. Dat is genieten !!!!!!

De competitie gaat weer bijna van start. Er zijn een aantal teams bijgekomen, heel erg leuk. De competitie wordt gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag, en begint op vrijdag 8 april a.s. en duurt tot in ieder geval zondag 29 mei. Alle teams veel succes!

Er kan wel gewoon vrij getennist worden, maar niet alle banen zijn dan beschikbaar.
We gaan er vanuit dat er volgend jaar weer een Algemene Ledenvergadering is.
In het 1e kwartaal 2022 zijn er weer nieuwe leden bijgekomen. Een hartelijk welkom aan een ieder!

Op 25 maart jl. is er van 09.00 tot 14.00 uur schooltennis gehouden op onze club.

De groepen 5,6,7 en 8 van de brede school hebben hieraan deelgenomen. Het was een daverend succes. Het weer was prachtig en onze tennistrainer Jack Souisa, van RG Sports, zorgde ervoor dat de kinderen niet van de baan waren af te slaan. Een schot in de roos!
We hopen met deze actie de jeugd te enthousiasmeren en hebben ook alle kinderen een aanbieding meegegeven om kennis met tennis te laten maken in april 2022.

Op donderdagavond is er toss avond. Deze begint om 19.30 uur met koffie en/of thee en daarna wordt er lekker getennist. Iedereen is van harte welkom, je leert er andere leden kennen, en door de toss heb je leuke tenniswedstrijdjes. Kom gewoon eens langs.

Aan de vrijwilligers die hebben meegeholpen met de groendag, de schoonmaakavond of het schooltennis, heel hartelijk dank hiervoor. Door 2x per jaar vrijwilligerswerk te doen, verdien je je bijdrage van € 30,00 weer terug.

Wil je misschien liever iets anders doen voor de club, bv een 1-dagstoernooi organiseren o.i.d., laat het ons dan even weten.

 

 

 

CORONA UPDATE: MET MEER VERSOEPELINGEN BIJNA TERUG NAAR NORMAAL

Al bijna 2 jaar heeft het coronavirus ons in zijn greep. De maatregelen om het virus te bestrijden hebben grote impact gehad op ons leven en ook op de sport. Maar gelukkig gaat het de goede kant op. Alhoewel het aantal besmettingen nog hoog is, neemt de druk op de zorg nu af.

Het kabinet heeft dan ook besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. De horeca mag onder voorwaarden vanaf vrijdag 18 februari open tot 01.00 uur, een Coronatoegangsbewijs (CTB) blijft wel nodig. Vanaf 25 februari vervalt ook de verplichting voor een CTB. Dat is goed nieuws, want het betekent dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start van het nieuwe tennis- en padelseizoen. De competities en toernooien kunnen van start, met de beleving en gezelligheid zoals we die graag zien op onze verenigingen en op tennis- en padellocaties.

Lees hier het volledig bericht van de Rijksoverheid.

Wat betekent dit voor tennis en padel:

 • Vrij spelen en trainen buiten is toegestaan, er gelden geen restricties.
 • Voor tennissen en padel binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje en de 1.5 meter afstand is vanaf 18 februari niet meer verplicht.
 • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
 • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Bij binnenlocaties is een CTB (vanaf 18 jaar) verplicht. Als het aantal toeschouwers op een binnensportlocatie minder dan 500 is, dan is met een CTB een vaste zitplaats, de 1.5 meter afstand en een mondkapje niet meer nodig. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers gelden andere voorwaarden.
 • Horeca op sportlocaties mag vanaf 18 februari open tot 01:00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard), zowel binnen als buiten. Een CTB is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is dan niet meer verplicht als het totaal aantal bezoekers onder de 500 personen blijft.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) tot 25 februari verplicht.
 • Vanaf 25 februari vervalt de CTB-verplichting.

We zullen de Richtlijnen Tennis en Padel en de veelgestelde vragen zo snel mogelijk updaten.

CORONA UPDATE: MEER RUIMTE VOOR SPORTEN BUITEN EN BINNEN VOOR IEDEREEN

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Het aantal besmettingen is nog erg hoog, maar de ziekenhuisopnames dalen. De roep om het heropenen van de sport en andere sectoren was groot deze week. Gelukkig heeft het kabinet hier gehoor aan gegeven. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Voor binnensporten hebben volwassenen wel een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Goed nieuws dus. Tennissen en padellen kan weer volop, ook dubbelen mag weer. Afgelopen dinsdag deed de KNLTB samen met NOC*NSF en andere sportorganisaties een oproep om sportlocaties verder te openen. (Check de column van algemeen directeur Erik Poel, unlock de sport). Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Juist nu, tijdens deze coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. We zijn blij dat de sportsector nu wordt gezien als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven. Iedereen kan weer sporten.

Tennis en padel

Wat betekent dit voor tennis en padel:

 • Buiten en binnen tennissen en padellen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
 • Voor tennissen en padel binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal of padelcentra voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
 • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
 • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
 • Horeca op sportlocaties blijft gesloten; een afhaalloket blijft mogelijk
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht

Lees hier het volledige bericht van de overheid over de versoepelingen en geldende maatregelen vanaf zaterdag 15 januari 2022. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/14/persconferentie-14-januari-2022

De specifieke maatregelen voor de sport vind je hier.

De komende dagen zullen we de Richtlijnen Tennis en Padel en de Veelgestelde vragen updaten.